In een café, op een festival of bij een fastfoodrestaurant zijn plastic wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen voortaan taboe. Herbruikbare borden en bekers vormen nu de standaard. Deze maatregel heeft als doel om zwerfafval drastisch te verminderen.
Koffiebekers en maaltijdverpakkingen veroorzaken de grootste afvalstroom op scholen, maar daar komt binnenkort verandering in. Vanaf 1 juli geldt er een extra heffing voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic. Deze maatregel heeft als doel om hergebruik te stimuleren en af te stappen van het eenmalig plastic waar we zo aan verslaafd zijn. Het is hoog tijd om herbruikbaarheid de norm te maken en onze planeet te bevrijden van de overvloed aan plastic afval.
Vanaf 1 januari 2024 geldt er in Nederland een verbod op wegwerpproducten die ter plaatse worden gebruikt. Vanaf half juli 2023 geldt er daarnaast een verplichting voor het aanbieden van een herbruikbaar alternatief en een verbod op het gratis verstrekken van plastic verpakkingen voor onderweg, de zogenaamde to go-producten.
Miljoenen mensen hebben zich gecommitteerd om een ​​maand lang plastic te skippen en een minder verspillende levensstijl te leiden. Maar wat is Plasticvrij juli?
Dit jaar wordt statiegeld op blikjes ingevoerd. Wat betekent dat er, net zoals bij kleine plastic flesjes, per blikje 15 eurocent statiegeld wordt gerekend. Met als doel om de circa 2 miljard blikjes die jaarlijks over de toonbank gaan in te zamelen en recyclen.
Koeltassen zijn in vele vormen, kleuren en formaten verkrijgbaar. De koeltassen zijn voorzien van een thermische laag die de warmte buiten houdt. De vraag is alleen waar je op moet letten bij het kopen van zo’n koeltas. In dit blog een uitleg over de keuzemogelijkheden.
BPA-vrij is een term die je waarschijnlijk honderden keren bent tegengekomen. Het wordt meestal gebruikt om plastic te versterken, en komt voor in wegwerp plastic flessen. Een van de grootste problemen met plastic is dat het microdeeltjes afgeeft. Dus hoe vaker je een wegwerp plastic fles gebruikt, hoe groter de kans dat je water wordt besmet met microplastics. Daarom zou je single-use plastic flessen nooit opnieuw moeten gebruiken.

Test Thermosbekers

Steeds meer consumenten kiezen voor een herbruikbare drinkfles. Niet alleen is een herbruikbare drinkfles beter voor het milieu, ook drinken ze vaak lekkerder door de speciale dop, houden ze je drankjes warm of gekoeld en zijn ze eenvoudig opnieuw te vullen onderweg. In deze blog lees je verschillende soorten testen en zetten we de drinkflessen en thermosbekers met de beste reviews op een rijtje!
Thermosflessen zijn er in alle kleuren, maten en merken. Welke is het best? Waar moet je op letten als je een goede en handige thermosfles wil kopen? Wij leggen het uit in deze blog.
In het overweldigende aanbod aan drinkflessen heb je misschien geen idee waar je moet beginnen. Daarom zetten we in deze blog een aantal keuzemogelijkheden op een rijtje. Jouw persoonlijke wegwijzers in het doolhof van duurzame bekers en mokken!
Eindejaarsgeschenken zijn altijd leuk om klanten te bedanken en tegelijkertijd je bedrijf onder de aandacht te brengen. Toch moeten de kosten van de geschenken worden ingevoerd in de administratie. Dan krijg je te maken met een aantal regels, die we je in deze blog eenvoudig uitleggen.
Elke dag gooien we alleen al in Nederland 19 miljoen plastic bekers en voedselverpakkingen weg, na eenmalig gebruik. In deze blog tref je producten die besparend zijn én duurzaam zijn in gebruik.
2 van 3