Deelname Flask bij de Zero Waste Week in Apeldoorn

Deelname Flask bij de Zero Waste Week in Apeldoorn

Afgelopen week stond Apeldoorn in het teken van duurzaamheid en afvalvrij leven tijdens de derde editie van de Zero Waste Week Apeldoorn. Dit werd georganiseerd door Stichting Zero Waste Apeldoorn en diverse lokale organisaties. Namens Flask waren we hier ook aanwezig om bij te dragen aan bewustwording rondom wegwerpplastic. In deze blog gaan we dieper in op onze bijdrage aan deze inspirerende week vol activiteiten voor jong en oud in de gemeente. Ontdek hoe de betrokkenheid van Flask bij deze Zero Waste Week bijdraagt aan bewustwording rondom duurzaamheid en verspilling.

Blog-foto-1dk1YZmsNe4uKT

Duurzaamheidsinitiatieven tijdens Zero Waste Week

De Zero Waste Week Apeldoorn biedt niet alleen educatieve evenementen en activiteiten, maar het is ook een platform waar verschillende duurzaamheidsinitiatieven samenkomen om hun bijdrage aan een groenere toekomst te presenteren. Lokale bedrijven en organisaties zetten zich in om duurzame producten en diensten te promoten die bijdragen aan afvalvermindering en milieubehoud. Het is mogelijkheid voor de gemeenschap om in contact te komen met innovatieve duurzame oplossingen en inspiratie op te doen voor hun eigen levensstijl. Een goede thermosfles verliest zo min mogelijk warmte en houdt je drank ook na een paar uur wandelen nog op temperatuur. De beste thermosflessen zijn gemaakt van roestvrijstaal (RVS). Dit materiaal isoleert goed en is bovendien goed schoon te maken.

blog-foto-2IsRHgQzDBjSlJ

Herbruikbare producten stimuleren

Tijdens de Zero Waste Week organiseerde wij namens Flask een interessante quiz over plastic afval, waarbij deelnemers duurzame producten konden winnen. Er werden onder andere drinkflessen, bekers en thermosflessen weggegeven. Op deze manier werd er meer bewustwording gecreëerd en konden er tegelijkertijd mooie duurzame producten worden gewonnen. Bij Flask willen we dan ook hergebruik stimuleren door mooie herbruikbare alternatieven aan te bieden voor wegwerpplastic. Door mokken, bekers, flessen en tassen vaker te gebruiken, worden bergen aan plastic afval bespaard. Op deze manier kunnen we samen bijdragen aan een groenere wereld.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.