Duurzame materialen voor een schonere planeet


Duurzame materialen voor een schonere planeet

Bij Flask geloven we dat duurzaamheid geen keuze is, maar een levensstijl. In een wereld die steeds meer worstelt met de last van plastic afval, bieden wij een verfrissende kijk op milieubewust leven. Elke dag worden in Nederland 19 miljoen plastic bekers en voedselverpakkingen na slechts één gebruik weggegooid. Het is de hoogste tijd voor een radicale verandering: een verschuiving van wegwerp naar hergebruik. Bij Flask hebben we deze uitdaging omarmd en bieden we je een scala aan herbruikbare alternatieven, gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen. Ons assortiment is met zorg samengesteld, bestaande uit producten die vervaardigd zijn van diverse duurzame materialen. Maar wat maakt deze materialen zo groen? En waarom zijn ze essentieel voor onze planeet? In deze blog leggen we uit wat de materialen zo duurzaam maakt.

foto-1

PLA Bioplastic: Terug naar de natuur

PLA, gemaakt van hernieuwbare plantaardige grondstoffen, is een juweel in de wereld van bioplastics. Het is biologisch afbreekbaar in industriële compostering en wordt gebruikt voor verschillende verpakkingen. Bij Flask zijn er ook verschillende mokken, bekers en waterflessen verkrijgbaar die gemaakt zijn van PLA bioplastic.

Rietsuiker Bio-plastic: Goed voor het milieu

Rietsuiker bio plastic wordt gemaakt van suikerrietresten. Het mooie van suikerriet? Het absorbeert CO2 tijdens het groeien, wat betekent dat ons bioplastic een negatieve CO2-uitstoot heeft. Dit maakt het een ideale keuze is voor bedrijven die streven naar een koolstof neutrale toekomst. Onze bio bidons en bio waterflessen dragen bij aan deze milieuvriendelijke benadering.

blog-foto-2hPeC7VVQn1KsS

Bamboe: natuurlijk en hernieuwbaar

Bamboe, een snelgroeiende grassoort, is een van de meest duurzame materialen die we gebruiken. Het is niet alleen sterk, maar ook snel hernieuwbaar. Onze thermosflessen en bekers die gemaakt zijn van bamboe zijn niet alleen representatief voor je bedrijf, maar ook een statement voor duurzaamheid. Bekers, mokken en flessen gemaakt van bamboe zijn zowel duurzaam als stijlvol.

RPET: Plastic krijgt een nieuw leven

Gerecycled plastic, of RPET, speelt een cruciale rol in onze missie om de planeet te redden. Door bestaand plastic een nieuw leven te geven, verminderen we de vraag naar nieuwe plastic productie. Flask biedt verschillende koffiebekers en waterflessen gemaakt van gerecycled plastic. Ook zijn er tassen en lunchzakken gemaakt van RPET.

Roestvrijstaal: Het symbool van duurzaamheid

Roestvrijstaal is een symbool van duurzaamheid en elegantie. Onze drinkflessen en thermosbekers zijn gemaakt van dit tijdloze materiaal. Ze zijn niet alleen bestand tegen bacteriën en chemicaliën, maar ook vrij van schadelijke stoffen zoals BPA. Makkelijk schoon te maken en smaakneutraal, bieden ze een glansrijke, groene manier om van je drankjes te genieten. Bij Flask bieden we een ruime keuze aan thermosbekers, drinkflessen, mokken en voedselcontainers gemaakt van roestvrijstaal.


waterflessen-3
 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.