De nieuwe SUP wetgeving en herbruikbare alternatieven voor verpakkingen

De nieuwe SUP wetgeving en herbruikbare alternatieven voor verpakkingen

De strijd tegen plasticvervuiling heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de invoering van de Single-Use Plastics (SUP) wetgeving in de Europese Unie. Deze wetgeving, die in 2019 is aangenomen, heeft grote gevolgen voor zowel bedrijven als het milieu. De nieuwe SUP wetgeving en de opkomst van herbruikbare alternatieven voor wegwerpbekers en -verpakkingen dwingen bedrijven om na te denken over hun rol in het verminderen van plasticvervuiling. In deze blog bespreken we wat de SUP wetgeving inhoudt, de potentiële gevolgen voor bedrijven en hoe ze kunnen inspelen op deze veranderingen door herbruikbare alternatieven te omarmen.

wegwerpbekertjes

Wat Houdt de SUP Wetgeving In?

De SUP wetgeving is een reactie op de groeiende plasticvervuiling en heeft tot doel het gebruik van single-use plastics te verminderen. De wet verbiedt de verkoop van plastic wegwerpproducten zoals bekertjes, bestek, bakjes en rietjes. Daarnaast worden fabrikanten verantwoordelijk gemaakt voor het verzamelen, recyclen en opruimen van hun producten en verpakkingen. Door het verbod op wegwerpplastic zoals wegwerpbekertjes, worden bergen aan afval bespaard. Bedrijven, horeca, onderwijs en evementen worden dan ook verplicht om herbruikbare bekers, mokken en bakjes te gebruiken. De SUP-wetgeving is dan ook een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst.

Bedrijven en de SUP wetgeving

De nieuwe SUP wet is bedoeld om het gebruik van single-use plastics te verminderen en plasticvervuiling tegen te gaan. De wetgeving heeft specifieke gevolgen voor bedrijven, met name in de horeca, detailhandel en kantoren. Een van de meest tastbare veranderingen die bedrijven kunnen doorvoeren om aan de SUP wetgeving te voldoen, is het vervangen van plastic wegwerpbekers door herbruikbare alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare bekers of mokken voor op kantoor, of herbruikbare maaltijdboxen en bakjes in de horeca. Herbruikbare alternatieven zijn dan ook de toekomst van wegwerpverpakkingen en wegwerpbekertjes.

thermosbekers-to-go

Voordelen van herbruikbare alternatieven voor bedrijven

Het overstappen naar herbruikbare alternatieven is niet alleen een reactie op de wetgeving, maar ook een kans voor bedrijven om duurzaamheid te omarmen als een hoeksteen van hun bedrijfsvoering. Er zijn verschillende voordelen van herbruikbare alternatieven in plaats van wegwerpplastic:

1. Milieuvriendelijk en duurzaam: Minder plasticafval betekent minder vervuiling en minder schade aan onze oceanen en ecosystemen.
2. Kosten besparen: Herbruikbare producten kunnen vaak gebruikt worden en gaan lang mee. Hierdoor hoeven er geen wegwerpproducten meer aangeschaft te worden.
3. Gezondheid: Herbruikbare producten zijn vaak gemaakt van veilige materialen zoals roestvrijstaal, glas en PP, waardoor er geen blootstelling aan schadelijke chemicaliën plaatsvind.
4. Stijlvol en persoonlijk: Herbruikbare producten zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Ook is het mogelijk een persoonlijke touch toe te voegen door het bedrukken van eigen bedrijfslogo of slogan.

koffiebekers-to-go-bedrukt

Een duurzame toekomst met de SUP wetgeving

Het overstappen naar herbruikbare alternatieven voor wegwerpbekers is niet alleen een verplichting om aan de regelgeving te voldoen, maar ook een mogelijkheid om de weg te banen naar een duurzamere toekomst. Bedrijven kunnen hun milieu-impact verminderen, kosten besparen en een positieve invloed hebben op hun reputatie. Bovendien bieden herbruikbare alternatieven zoals bekers, mokken en lunchboxen veel mogelijkheden. Naast het bijdragen aan duurzaamheid is het mogelijk herbruikbare producten te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare mokken op kantoor met eigen bedrijfslogo. Of koffiebekers bedrukken of graveren met namen van personeel. Bij Flask bieden we een ruim assortiment aan herbruikbare alternatieven om in te spelen op de SUP wetgeving en bij te dragen aan een schonere planeet.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.